• Historie van V.E.W.

  In augustus van 1925 was het plan ontstaan een voetbalclub op te richten voor leden van de Christelijke Jongemannen Vereeniging uit Haarlem. Waarna  op 2 januari 1926 V.E.W., voluit Volhardt En Werkt, in de ledenregisters van de Haarlemsche Voetbalbond werd ingeschreven.

  De eerste wedstrijd van V.E.W. was tegen Kennemerland, die werd dik verloren want van teamverband was nog geen sprake. Geleidelijk aan ontstond het volgende vaste elftal: Doelman: Piet Hutte, Backs: Arie Goedman en Henk Pauw, Midden: Gé Faken, Piet Strenger en Hes Zeepvat Voor: Jantje Stoute, Engel Schornagel, Gé van Andel, Rijnier van Balen en Jan Martens

  V.E.W. speelde toen tegen: Kennemerland, SIZO, YFC, Tweede Jeugd, Ulysses en nog enige andere clubs. Alle wedstrijden werden dat jaar verloren. V.E.W. werd toen ook wel ‘Verliest Elke Week genoemd’.

  Er kwam al gauw een tweede elftal bij en een jaar later een aspirantenelftal. Dit aspirantenelftal heeft helaas maar twee jaar meegedraaid. In hun tweede jaar werden ze ongeslagen kampioen, ze waren echter te oud voor de aspiranten en de Haarlemsche Voetbal Bond had geen juniorencompetitie. Rond 1935 had V.E.W. 5 seniorenelftallen. Pas in 1949 werd de V.E.W.-jeugdafdeling opgericht, omdat de groei van V.E.W. stokte.

  Begonnen wordt op de gemeentelijke sportterreinen aan de Vergierdeweg. Na enkele jaren is V.E.W. verhuisd naar het terrein van Ulysses aan de Munterslaan. Omdat de accommodatie ter plekke veel te wensen overliet, zag het toenmalige bestuur uit naar een betere gelegenheid. Deze werd gevonden: vanaf 1934 werd op het terrein van H.F.C. Heemstede aan de Glipperweg op de zaterdagmiddagen gespeeld.

  De laatste oorlogsjaren werd er niet gespeeld en na de bevrijding werd het terrein, onder andere door het verwijderen van de graszoden, met opstallen in een deplorabele toestand aangetroffen. Tijdelijk werd op het R.K. sportpark aan de Cruquiusweg gespeeld, tot 1946. Daarna terug naar de Glipperweg waar ook een nieuw clubhuis was verrezen, tot aan 1957. Toen werd het knusse veldje voorzien van teertegels en borden: ‘Parkeerplaats Linaeushof’. Ook werd nog een seizoen of twee op de Wagnerkade gespeeld.

  Sinds 2002 in het nieuwe clubhuis op de Sportparklaan. Daarvoor 25 jaar in het clubhuis aan de Ringvaartlaan.