• Zaterdagmorgen 17 juni is Henry van Rooijen overleden, op de leeftijd van 75 jaar. We wisten dat dit eraan zat te komen, maar als het dan zover is, is het toch schrikken.  

  Henry was een VEW-icoon, hij heeft ontzettend veel voor VEW betekend en is in 2011 door de leden ook tot erelid benoemd.  

  Henry werd in 1971 lid van VEW, nadat hij bij RCH was gestopt met betaald voetbal om aan de opleiding op de politieschool te beginnen. Het feit dat Emile, Douglas en Rob van Rooijen al bij VEW voetbalden, heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen. Ik herinner me Henry als betrouwbare keeper in het doel van ons toenmalige eerste elftal. Hij zou dat ruim 20 jaar doen! In de veteranen heb ik met Henry gespeeld en ook al ging het qua competitie nergens om, hij bleef fanatiek en kon flink tekeergaan als er een tegengoal viel. 

  Daarnaast heeft Henry zich tientallen jaren volop ingezet voor de jeugd. Hij was wekelijks als eerste op de club, zette de jeugddoeltjes klaar, was scheidsrechter bij honderden wedstrijden en zat jaren in het jeugdbestuur. Henry was ook jarenlang consul; hij keurde het veld bij regen of vorst, onderhield de contacten met Sportfondsen (de exploitant van het sportpark), en trok de lijnen van veld 2. Ook de functie van wedstrijdsecretaris heeft Henry vervuld.   

  Een echte clubman dus, en het is mooi om te zien hoe dat DNA is doorgegeven aan de volgende generaties: zoon Michiel, schoondochter Marijke, en hun zoon Levy. 

  Nadat Michiel en Marijke het stokje hadden overgenomen, was Henry alsnog wekelijks op de club, maar dan om te klaverjassen. Vorig jaar januari deed hij nog mee, een maand later lukte het vanwege zijn ziekte helaas niet meer. Het ziekteproces ging zo snel dat hij vanaf november niet meer thuis kon wonen. 

  Een paar weken geleden was Henry nog één keer bij VEW, meegenomen door Michiel. Het zou de laatste keer zijn. Met dankbaarheid denken we terug aan wat Henry voor VEW betekend heeft. Hij zal gemist worden! 

  Wij wensen zijn vrouw Marianne, zijn kinderen en kleinkinderen de kracht toe om dit verlies te dragen. 

   

  Namens het bestuur, 

  Ronald Siezenga
  Voorzitter VEW