• Tom Enthoven

In Memoriam: Andrea van Houdt

Updated: Apr 28

Met verslagenheid melden wij u het overlijden van één van VEW’s meest prominente vrijwilligers, Andrea van Houdt, in de leeftijd van 59 jaar. Lid van verdienste sinds 2017.

Andrea maakt zo’n groot deel uit van VEW dat vrijwel iedereen haar zal kennen. Als ze er was, dan wás ze er ook. Ze pakte haar podium, genoot van de aandacht, had het hart op de tong. VEW was háár club! Ze was wedstrijdsecretaris, ze was te vinden achter de bar, in de keuken, zorgde voor de broodjes voor de selectie, was lid van de kantinecommissie, was de gangmaker van de jaarlijkse bingo.


De laatste tien jaar van Andrea’s leven werden gekenmerkt door lichamelijk ongemak; velen zullen zich nog herinneren dat Andrea op de scootmobiel naar VEW kwam, met de zuurstofslangetjes in haar neus. Ruim zeven jaar geleden kreeg ze “nieuwe” longen en ging de kwaliteit van leven sterk omhoog. Vorig jaar kwam daar nog een nieuwe nier bij.


Vlak voor kerst waren de zuurstofwaarden zo gedaald dat ze moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De longen werden afgestoten door haar lichaam. In januari kwam ze weer thuis, maar ze was zo zwak dat ze in een revalidatiekliniek terecht kwam.


Via Facebook hield ze haar grote netwerk op de hoogte en gaf ze ons het gevoel dat het goed zou komen. “Ik kom hier sterker uit” was haar vaste geloof. Deze week werd duidelijk dat ze de strijd ging verliezen en bleek ze uitbehandeld. Zo is ze woensdag 19 februari overleden.


VEW zonder Andrea is eigenlijk niet voor te stellen, ze zal ontzettend gemist worden.

Onze gedachten gaan uit naar haar zoons Jerry en Jordy, die zo jong alleen verder moeten. Dat we als VEW-ers om hen heen mogen staan in deze moeilijke tijd!Namens het hoofdbestuur,


Ronald Siezenga

Voorzitter VEW

1,505 views