• Tom Enthoven

JO10-1 wint gelijk opgaand duel tegen RCH JO10-4


Afgelopen zaterdag, 8 februari, speelde VEW JO10-1 de Heemsteedse derby tegen de buren van RCH. Beide teams hadden er enorm veel zin in en dat was terug te zien in de wedstrijd.

De eerste 10 minuten golfde het spel op en neer zonder doelpunten. Daarna ontbrandde de strijd.


Uit een corner wist RCH de 0-1 te maken. Vlak daarna zorgde Koen met een fraai schot voor de 1-1. Keeper Sem stond goed te keepen maar toch maakte RCH de 1-2. Daarna was het weer Koen die met een schot van de zijkant de 2-2 aantekende. Een mooie aanval via Ruben leidde helaas niet tot een doelpunt. De rust werd bereikt met een 2-3 stand voor RCH.


De tweede helft begon VEW met Fenna op doel. De puntjes waren op de spreekwoordelijke i gezet en dat zag je terug. Het spel werd beter en direct uit een achterbal wist Ties de 3-3 te maken. Ondanks een aantal goede reddingen van Fenna en scherp verdedigen van Teun en Dani, wist RCH toch de 3-4 te maken. Toen kreeg Ties het op zijn heupen. In een tijdsbestek van een paar minuten tilde hij, met twee schitterende schoten, de stand naar 5-4. RCH maakte de 5-5 en dat was het teken voor VEW om nog even extra aan te zetten. Kian en Ruben streden op het middenveld en Ruben maakte de 6-5. Koen tekende de 7-5 aan met een afstandsschot. Vlak daarna maakte Ruben de 8-5 nadat hij vrij voor het doel was gezet door Ties. RCH maakte op de valreep nog 8-6 en dit was ook de eindstand.


Een mooie overwinning voor VEW, die door goede samenwerking en veel spelplezier bereikt werd.


0 views