• Tom Enthoven

V.E.W. JO-09 bindt Bloemendaal aan zegekar

Het was waterkoud op deze zaterdagochtend 25 januari. Het veld van de “Lex van Grieken Arena” zompig en zwaar. Geen uitnodigende omstandigheden voor een lekkere pot voetbal.

Maar dan had uit scribent buiten de ploegen van V.E.W. en Bloemendaal gerekend. Beide teams verschenen vol enthousiasme aan de aftrap.

Jeugdvoetbal is misschien wel de mooiste vorm van voetbal.


De mannen van V.E.W. gecoacht door Abe van Giffen en, voor de eerste keer, door selectiespeler Gerben Siezenga lieten direct zien er op deze zaterdag vol voor te willen gaan. Met volle overtuiging werd er aangevallen en ook verdedigd. Maar ook de gasten uit Bloemendaal lieten zich niet onbetuigd.

Het was mede door uitstekend keeperswerk van Daan dat wedstrijd in volledig evenwicht was.

Het was Bloemendaal dat profiteerde van een momentje van miscommunicatie tussen Daan en “rasverdediger” Ferrence en zo per ongeluk op 0-1 kwam. V.E.W. liet zich hier niet door van de wijs brengen en combineerde naar hartenlust.


Het kwam dan ook niet als een verrassing dat David met een uitstekend schot de gelijkmaker liet aantekenen. Met een 1-1 stand kon men aan de limonade.


Ook na de rust was de wedstrijd in evenwicht met voor beide ploegen wat kleine kansjes maar Lukas wist zijn doel, na de wissel met Daan, schoon te houden. Bloemendaal zette alles op alles waardoor er voor V.E.W. meer ruimte op het veld ontstond. Met een uitgekiend afstandsschot bepaalde Fedde uiteindelijk de eindstand 2-1. Een zeer fraaie overwinning.

21 views