• Bestuur

Van de voorzitter - Mei '20

Beste VEW-ers,In normale jaren is dit de tijd dat het voetbalseizoen zo’n beetje klaar is en we ons opmaken voor één van de jaarlijkse hoogtepunten; het 7-tegen-7-toernooi. Maar een normaal jaar is het niet. Het voetbalseizoen is al lang afgelopen en het 7-tegen-7-toernooi zal niet doorgaan. Ook de mooie traditie om na de laatste thuiswedstrijd van ons eerste elftal alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten en onze sponsoren te bedanken, hebben we helaas niet kunnen voortzetten. We hopen beide evenementen aan het begin van het volgend seizoen alsnog te kunnen organiseren.

Gelukkig is het sportpark wel weer open en wordt er weer gevoetbald! Onze jeugd is al een maand volop aan het trainen en ik hoor dat het spelplezier er weer vanaf spat. Ook de selectie is inmiddels weer begonnen, al moet daar natuurlijk de anderhalve meter afstand in acht worden genomen. Partijspel is er dus nog niet bij.

Jerry Verschoor Aan het eind van de maand loopt het contract af van onze hoofdtrainer Jerry Verschoor. Nog altijd ben ik er trots op dat we als kleine vereniging Jerry twee jaar geleden konden ‘halen’, nadat hij een aantal jaren trainer was geweest van sv Hoofddorp zondag 1 (en gepromoveerd naar de eerste klasse). We hebben Jerry leren kennen als een geweldige trainer én clubman. Hard werken op en naast het veld, maar ook genietend van een biertje na afloop. Samen met de spelers. Het spijt me dan ook enorm dat we Jerry op dit moment niet het afscheid kunnen bieden dat hij verdient. We zullen daar in het nieuwe seizoen alsnog een moment voor zoeken. Namens alle VEW’ers bedank ik Jerry en wens hem alle succes toe bij zijn volgende vereniging VVC.

Voorbereidingen volgend seizoen Goed nieuws is er te melden over het aantal selectiespelers. Zoals het er nu naar uitziet hebben we volgend seizoen 35 man voor de VEW selectie 1 en 2. Onze nieuwe hoofdtrainer Jordi Schell en de technische staf hebben een geweldige klus geklaard; we mogen 11 nieuwe spelers bij VEW verwelkomen. Alex, Jesse, Thomas, Micha, Troy, Sven, Tim, Malik, Duncan, Mitchell en Kevin, heel veel succes en plezier bij VEW. Afscheid nemen we van Lorenzo, Robin, Jeroen van D., Max en Sander. Dank voor jullie inzet mannen! 

Vanuit ons vijfde team promoveren Ruud, Geert, Niels, Michiel en Maurits naar VEW 2. Zowel de technische staf als het jeugdbestuur hebben aangegeven graag te willen doortrainen tijdens de zomermaanden. Er vindt op dit moment overleg plaats met SportPlaza en de gemeente Heemstede om dat mogelijk te maken. Vandaag kwam het nieuws dat als alles goed gaat sportkantines per 1 juli weer open mogen. Het zou mooi zijn als er weer wat gebruikt kan worden na de training. Uiteraard met inachtneming van de corona-maatregelen!

Verder te melden Afgelopen woensdag was Bram Bos (speler van VEW 4) aanwezig bij de vergadering van het hoofdbestuur. Bram heeft interesse in de functie van secretaris en draait de komende maanden mee om zich in te werken. Over een eventuele benoeming gaan de leden, dus officieel wordt het pas tijdens de Algemene Ledenvergadering in november. Het goede nieuws is dat met Bram alle zuilen (voorzitter, penningmeester, secretaris, jeugdbestuur en activiteiten) vertegenwoordigd zullen zijn in het hoofdbestuur!

Op 13 mei heb ik namens alle VEW’ers een bos bloemen gebracht naar Dirk, beter bekend als De Baard, voor zijn 75e verjaardag. In april meldde ik dat kantinebeheerder Rob een dotteroperatie zou ondergaan, maar dat heeft iets langer op zich laten wachten. Gisteren was het zover en ik ben blij je te kunnen melden dat hij vanmorgen al weer naar huis mocht. Ook bij hem is namens ons allen een bos bloemen bezorgd. Rob, een goed herstel gewenst!

Hartelijke groeten, Ronald Siezenga


44 views