• Beste VEW’ers,
   
  Het seizoen 2022-2023 zit erop, met een geweldig 7x7 toernooi werd het uitgeluid.
   
  Ik vond het persoonlijk het zwaarste seizoen sinds ik voorzitter ben geworden in 2017. Dat is met name de reden dat jullie (te) weinig van mij hebben gehoord gedurende het jaar. 
   
  We hebben gefaald in onze doelstelling om komend seizoen weer een eerste elftal op de been te brengen. Voor de winterstop hadden we een trainer, maar het lukte hem niet om genoeg spelers naar VEW te halen, terwijl we daar zo zeker van waren. Dit heeft helaas tot gevolg dat de laatste spelers van VEW 1 die we nog hadden, Bart, Bob, David en Gerben, onze club gaan verlaten. En dat doet pijn! Als bestuur hebben we besloten om VEW 2 op te heffen en de spelers te verdelen over VEW 4 en 35+. Dat is ten dele gelukt, want ook hierbij zijn er mannen die jaren bij VEW hebben gespeeld vertrokken naar een andere vereniging. Alle goeds gewenst bij jullie volgende club mannen, we gaan jullie missen!
   
  Volgend jaar betekent dat dus nog maar 3 seniorenelftallen en dat maakt ons erg kwetsbaar. Het is een financiële aderlating, minder wedstrijden thuis, minder baromzet, minder gezelligheid in de middag. De groep vrijwilligers wordt daarmee ook kleiner. Het lijkt een trend te zijn binnen voetballend Nederland, maar dit raakt kleinere verenigingen als VEW veel harder dan bijvoorbeeld sv Hoofddorp of HFC.
   
  Binnen het bestuur moeten we op zoek naar een nieuwe secretaris en vrijwilligerscoördinator, heel veel dank aan Bram en Rico voor jullie inzet de afgelopen jaren! Onze penningmeester Rob wilde eigenlijk ook stoppen, maar we hebben hem over kunnen halen nog een seizoen door te gaan. Hulp is welkom, laat het weten als je interesse hebt of meer wilt weten.
   
  Een tegenvaller is ook het wegvallen van onze hoofdsponsor Den Breejen, waar we meer dan 10 jaar op konden bouwen. Arjo, oud-lid van VEW, heeft het bedrijf aan de volgende generatie overgedragen, en daarmee komt een eind aan de sponsoring van VEW. Uiteraard zijn we Den Breejen ontzettend dankbaar voor de steun al die jaren! Mochten jullie opvolgers weten, laat het me weten!
   
  Gelukkig gaat er bij VEW ook heel veel goed, en zeker in de jeugd, inmiddels zo groot dat ons VEW toernooi op twee zaterdagen moet worden afgewerkt. Het blijft een feest om in de ochtend langs te komen en zoveel kinderen plezier te zien hebben. 
   
  Hoogtepunt voor mij waren de avondsessies met Thijs en Tijmen, betrokken vaders, die nog maar twee jaar bij VEW zijn. Als je als voorzitter met ruim 40 jaar VEW ervaring van twee relatief nieuwe jeugdouders te horen krijgt dat we bij VEW goud in handen hebben, dat we momentum én toekomst hebben, tja, dan wordt je daar natuurlijk heel blij van! Ze hebben een visie op “verenigen” en een plan van aanpak in een bestuursvergadering gepresenteerd en gaan ons volgend seizoen helpen om stappen te zetten. En daar is elk lid en jeugdouder bij nodig! Ik kijk ernaar uit.
   
  Dank aan alle vrijwilligers die hun schouders dit seizoen onder VEW hebben gezet: jeugdleiders en -trainers, bar- en keukenvrijwilligers, kantinecommissie- en stichtingsleden, 
  bestuursleden van jeugd- en hoofdbestuur, toernooi-organisatoren, scheidsrechters, vlaggers, project TC-leden, aanvoerders, en iedereen die zijn of haar steentje bij heeft gedragen voor onze vereniging.
   
  Ik wens jullie allen een fijne, onbekommerde, inspirerende vakantie toe! Tot na de zomer weer bij VEW!
   
  Met hartelijke groeten,
  Ronald Siezenga
  Voorzitter VEW