• Beste VEW’ers,

  We gaan alweer richting eind april, de meivakantie is net begonnen. Dat betekent dat we langzamerhand ook richting het eind van het voetbalseizoen gaan.  Er is weer van alles te melden!

  VEW 1

  Ons eerste elftal blijft het geweldig doen! Vorige week zaterdag een prima 12-0 overwinning op UNO, dus er was volop te genieten voor de toeschouwers. Woensdagavond kwamen daar drie hele mooie punten bij, door bij sv Hoofddorp knap met 1-3 te winnen, de ploeg die tot afgelopen zaterdag de minste verliespunten had. 

  Vandaag (ik schrijf dit op zaterdag 23 april) was de derby tegen HBC, met een terechte ruststand van 3-1. Maar omdat het snel na rust 3-2 werd, bleef het erg spannend. Na een vlijmscherpe counter was de eindstand uiteindelijk 4-2.

  Weer complimenten voor de mannen van Jordi Schell, want net als woensdag sv Hoofddorp, was vandaag HBC vooral met de scheidsrechter bezig, wat weer een zee aan gele kaarten opleverde, en een rode. VEW heeft zich keurig gedragen!

  Het betekent dat RKAVIC en VEW bovenaan staan met 45 punten, gevolgd door Parkstad met 43 punten. Spannend blijft het!

  Overige senioren

  De overige seniorenteams laten een wisselend beeld zien. We hoopten na het opheffen van de  coronamaatregelen snel weer in een wekelijkse routine te komen, maar er vallen toch nog steeds veel wedstrijden uit, waardoor het ‘gevoel’ er nog niet overal is. Ontzettend jammer natuurlijk, want na twee verloren seizoenen willen we weer zo graag! Hier en daar zijn er ook zorgen over de bemanning voor volgend seizoen, nieuwe leden zijn van harte welkom!

  Algemene Ledenvergadering

  De ALV voor het seizoen 2020-2021 is vastgesteld op zaterdag 14 mei a.s  van 17:30 tot 18:30 uur. Vier seniorenteams spelen thuis die dag, dus we hopen als bestuur op een mooie opkomst. Aangezien de jeugd inmiddels bijna de helft van het aantal spelende leden uitmaakt, hopen we ook op een mooie oudervertegenwoordiging.

  Na de ALV zal er iets te eten zijn, waarna er een voetbalquiz georganiseerd wordt. 

  Jeugd

  De jeugdafdeling draait geweldig, en er is heel goed nieuws: met ingang van het volgende seizoen is Wim van Marsbergen het nieuwe Hoofd Jeugdopleiding. Wim is een VEW icoon, heeft jarenlang in VEW 1 gevoetbald, trainde ook de VEW jeugd, werd later hoofdtrainer (ook twee keer bij VEW) en gaf namens de KNVB jeugdtrainerscursussen in district West 1. Met Wim komt er dus een enorme dosis ervaring naar VEW!

  Op woensdag 4 mei is er een heus voetbalfestival bij VEW, voor kinderen van 6 t/m 13 jaar, zowel leden als niet-leden. Op deze dag kan de jeugd allerlei leuke voetbalspelletjes doen en natuurlijk ook ‘gewoon’ voetballen. Voor meer informatie, check de website: Voetbalfestival bij VEW | VEW (vewheemstede.nl).

  Op zaterdag 11 juni is er het VEW jeugdtoernooi. Een jaarlijks toernooi voor al onze jeugdteams die zich mogen meten met teams van andere verenigingen. 

  Wellicht geïnspireerd door hun kinderen en/of een eerdere voetbalcarrière wordt er wekelijks getraind door een aantal  “voetballende vaders”. Woensdagavond zag ik ze bezig, het ging er plezierig fanatiek aan toe, en er werd flink gelachen. Vooral doorgaan!

  Activiteiten

  De jaarlijkse seizoensafsluiting, het 7 tegen 7 toernooi, zal plaatsvinden op zaterdag 25 juni. Twee jaar geleden, in het Heemsteedse Adriaan Pauwjaar, hebben we ons toernooi aangemeld bij de gemeente als Adriaan Pauw 7 x 7 toernooi, en daar is door de gemeente een pracht van een beker voor gemaakt. Die beker zal dit jaar eindelijk worden uitgereikt! 

  Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

  De gemeente Heemstede zal tijdelijke opvang realiseren voor Oekraïense vluchtelingen, o.a. op het  parkeerterrein van Sportpark Groenendaal. Wij hebben de gemeente laten weten dat Oekraïense kinderen van harte welkom zijn om bij VEW mee te voetballen.

  Aan de overkant van de ringvaart heeft onze hoofdsponsor den Breejen Cruquius een leegstaand kantoorpand ingericht voor 200 vluchtelingen. Met tientallen vrijwilligers is er keihard gewerkt en de locatie is nu klaar om per eind april open te gaan. We hebben contact met Arjo den Breejen om als het nodig is voetbalmiddagen bij VEW te organiseren. Uiteraard afhankelijk van hoeveel kinderen er in het pand komen en in welke leeftijdscategoriën. Wordt dat concreet dan zullen er VEW vrijwilligers nodig zijn om die middagen te begeleiden. Heb je interesse, laat het me weten, dan kunnen we snel schakelen als het verzoek komt.

  Bestuursleden stellen zich voor 

  Wie zitten er in het bestuur van VEW, en welke portefeuille hebben de bestuursleden? De komende maanden zal elk bestuurslid een stukje schrijven voor de website, te vinden onder Clubinfo \ Bestuur (Bestuur | VEW (vewheemstede.nl)). Als eerste stelt ons nieuwste bestuurslid zich voor, jeugdvoorzitter Bas van ‘t Sant. 

   

  Tot ziens langs het veld en/of in de kantine!

  Hartelijke groeten,

  Ronald Siezenga
  Voorzitter VEW