• Beste VEW’ers,

  Normaal gesproken is dit de tijd van winterstop, kerstvakantie, wijnavond en kerst-bingo. Helaas ligt daar nu een dikke lockdown-deken overheen omdat we het virus maar niet onder controle krijgen. Het land en onze voetbalcompetities zitten op slot tot zeker half januari.

  Vervolg competities
  De KNVB is nu hard aan het nadenken over hoe door te gaan met de competities zodra we weer het veld op mogen. Op dit moment liggen er nog twee opties voor. Of ze delen de huidige poules in tweeën waarbij we een hele competitie afwerken. Of we spelen alleen de eerste competitiehelft uit. Pas na de persconferentie van 12 januari zal de KNVB een keuze maken. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

  In Memoriam
  Op 16 november overleed Jaap Meijer, een man met een groot VEW-hart die zich talloze jaren voor onze club heeft ingezet. We zagen hem niet veel meer de laatste jaren, maar hij verdient het om hier genoemd te worden. Op de website is een In Memoriam geplaatst: In Memoriam: Jaap Meijer | VEW (vewheemstede.nl)


  Vrijwilligers bedankt!
  Traditiegetrouw gaan de bestuursleden in deze periode langs onze vrijwilligers om ze te bedanken voor hun inzet voor onze club. Zelf mocht ik zaterdag een rondje Heemstede doen. Het zijn korte bezoekjes aan de deur, maar ik voelde bij iedereen iets van gemis. Dat we elkaar al zo lang niet meer op of om het veld treffen doet zeer. We delen de hoop dat het na de lockdown, met vaccinatie op komst, snel goed komt. En de hoop dat er weer snel echt gevoetbald kan worden. En ja, dat de kantine weer open kan zodat we na training en wedstrijd samen een drankje kunnen doen. 

  Overigens, op onze website staat een prachtige boodschap van de bondscoach Frank de Boer speciaal voor alle vrijwilligers van VEW: Boodschap van de Bondscoach! | VEW (vewheemstede.nl)

  Lichtpuntjes
  Gelukkig zijn er zelfs nu, in deze donkere dagen, wat lichtpuntjes. Ondanks het feit dat er geen wijnavond is geweest, hebben de bestellers van vorig jaar min of meer dezelfde bestelling geplaatst. Ruim 1.000 flessen, ofwel €1.000 voor de jeugd. Daarnaast leverde de Grote Clubactie €2.700 op. Geweldige bedragen voor VEW, en ook hier dank aan degenen die dit hebben mogelijk gemaakt.

  Over licht gesproken, aanstaande vrijdag is het Kerst, het feest van licht en hoop. Ondanks alle beperkingen hoop ik dat Kerst voor jullie vol hoop en licht mag zijn. En dan op naar een gezond en hopelijk sportief 2021!


  Hartelijke groeten,

  Ronald Siezenga
  Voorzitter VEW