• Beste VEW’ers,

  In de winterstop, vlak na de WK, deze laatste Van de Voorzitter van het jaar. Ik realiseer me dat het pas de tweede van dit seizoen is, vanwege familieomstandigheden lukte het me niet om eerder met een VEW update te komen. 

  VEW 1

  Het project om volgend seizoen met een nieuw VEW 1 te starten is ver gevorderd, sterker nog, de beoogde hoofdtrainer is gevonden! Er zijn meerdere gesprekken geweest en er is veel vertrouwen dat het deze nieuwe hoofdtrainer zal lukken om een competitiewaardig elftal op de been te brengen. Daar moet natuurlijk wel het één en ander voor gebeuren, want er zal een flink aantal spelers gehaald moeten worden! Van een aantal spelers verwachten we dat ze weer terug komen naar VEW, en we hebben nu al goede hoop op spelers van andere clubs. We hebben in onderling overleg afgesproken om de naam van de nieuwe hoofdtrainer nog niet bekend te maken. Wordt vervolgd!

  Jeugd

  Van peuters tot O17, er werd de eerste seizoenshelft volop gevoetbald en plezier beleefd. Naast trainingen en wedstrijden was er een geweldig Sinterklaasfeest, en konden twee wedstrijden van Oranje live in de kantine gevolgd worden. En dan is er op 30 december nog het jaarlijkse Oliebollentoernooi in de Groenendaalhal. 

  De technische kant staat als een huis, met Wim van Marsbergen als Hoofd Jeugdopleiding en Roos Nelissen als Hoofdtrainer jeugd. Met daarnaast heel veel enthousiaste moeders en vaders!

  Activiteiten

  De jaarlijkse wijnavond kon na twee jaar weer ouderwets in de kantine plaatsvinden. Er is geproefd en genoten, en ook flink besteld, hetgeen ruim 1.200€ voor de jeugd heeft opgeleverd. Heel veel dank aan de familie Stoltenborg!.

  Grote Clubactie

  Er zijn weer heel veel loten verkocht, en dat heeft VEW een kleine 3.000 € opgeleverd, een geweldig resultaat. Een speciale vermelding verdient jeugdlid Ruben de Zwart, die op de Facebookpagina van zijn vader Jasper een prachtig wervend filmpje had opgenomen waarin hij mooie prijzen van Home Made by _ Ree in het vooruitzicht stelde als je bij hem loten kocht. Een week later was er een heus online rad van avontuur waarin de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Goed gedaan Ruben!

  Maar uiteraard dank aan alle lotenverkopers én -kopers!

  Barbezetting

  Het gebrek aan bar- en keukenpersoneel in de middag is helaas nog niet opgelost, en het is dus niet altijd goed gegaan, ook niet met het afsluiten van de kantine. Het bestuur heeft een rooster gemaakt tot het einde van het seizoen, en dat zal worden gedeeld met de aanvoerders van de seniorenteams en andere vrijwilligers die op het rooster staan. Oproep aan degenen die zijn ingedeeld om zelf voor vervanging te zorgen indien je niet kunt. 

  Bestuursleden zijn ook ingedeeld, en hoe gezellig het ook is, dat is wat mij betreft niet de bedoeling. Als we naast besturen ons ook met uitvoering bezighouden, dan lopen we het risico van overbelasting. Zo is er ook al een bestuurslid betrokken bij het wekelijks kalken van de lijnen van veld 2. 

  Dit wordt een belangrijk punt op de Algemene Ledenvergadering van 21 januari a.s. We zijn een vereniging en hebben echt meer handen nodig om het werk op een leuke manier te kunnen doen.

  In de bijlage vind je een instructie voor kantine- en barpersoneel, dan weet iedereen wat er moet gebeuren.

  Algemene Ledenvergadering 2021-2022 met aansluitend sportquiz

  Op zaterdag 4 februari a.s. om 17:30 uur zal de ALV plaatsvinden. Een aparte uitnodiging met de notulen van de vorige ALV van 14 mei jl. (over het seizoen 2020-2021) zal volgen. 

  Andrea in Memoriam toernooi met aansluitend Nieuwjaarsreceptie

  Zaterdag 7 januari wordt het jaarlijkse 7x7 toernooi gehouden ter nagedachtenis aan Lid van Verdienste Andrea van Houdt. Iedereen is welkom, teams worden ter plekke ingedeeld. Na het toernooi heffen we rond 16:30 uur het glas om te proosten op 2023.

  Dank aan alle vrijwilligers!

  Elk jaar gaan de bestuursleden in de periode voor Kerst langs bij onze vrijwilligers om ze te bedanken voor hun inzet voor onze club. Vanwege de groei van het aantal vrijwilligers voor de jeugd komen we op 86 vrijwilligers, en helaas gaat het de bestuursleden niet lukken om het op dezelfde manier als andere jaren te doen.

  We nodigen daarom alle vrijwilligers (van de diverse commissies en besturen, scheidsrechters, jeugdleiders en -trainers) van harte uit om naar de nieuwjaarsreceptie te komen, om daar hun attentie op te halen. 

   

  Prettige feestdagen!

  De kerstdagen staan voor de deur, het feest van hoop en nieuw leven. En gelukkig kan Kerst weer volop gevierd worden, zonder beperkingen! Van harte wens ik jullie prettige kerstdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2023!

   

  Ronald Siezenga

  Voorzitter VEW