• Beste VEW’ers,

  Het voetbalseizoen 2021-2022 zit er op, tijd om de balans op te maken.

  VEW 1

  Ons eerste elftal heeft het hele seizoen voor het kampioenschap in de vierde klasse gestreden, en we hebben van prachtige wedstrijden kunnen genieten! Vanwege een flink uitgedunde selectie werden in de laatste wedstrijden punten gemorst, met uiteindelijk een derde plaats tot gevolg. Aangezien de play-off wedstrijd om promotie naar de derde klasse werd verloren, leek handhaving in de vierde klasse het hoogst haalbare.

  Leek, want in mei had plotseling een aantal spelers aangegeven te stoppen na dit seizoen. Met de hoofdtrainer, staf, technische commissie, alle aanvoerders en bestuur is er met man en macht gezocht naar vervangers. Er waren contacten, er is meegetraind, maar uiteindelijk werd er niets concreet en bleven we op te weinig spelers steken. Dat was voor nog eens vijf selectiespelers de reden om op zoek gegaan naar een andere club. Zij wilden niet weg bij VEW, maar voor een elftal heb je minimaal 18 spelers nodig om blessures, schorsingen, vakanties en/of weekendjes weg op te vangen.

  Dit betekent helaas dat we aankomend seizoen geen eerste elftal hebben. Een enorme tegenvaller, maar we gaan er alles aan doen om met ingang van seizoen 2023-2024 weer een representatief VEW 1 op de been te brengen.  Het bestuur gaat in de zomer een plan opstellen om dat voor elkaar te krijgen.

  Hiermee komt helaas ook een eind aan het dienstverband met hoofdtrainer Jordi Schell. Dank voor je inzet Jordi, en veel succes met je nieuwe klus bij SCW!  De selectiespelers die ons gaan verlaten wens ik alle succes. En hopelijk tot ziens!

  David, Bob, Malik, Bart en Gerben zullen in het tweede gaan voetballen, en dat zal komend seizoen thuis om 14:30 uur spelen.

  Overige senioren

  VEW 2, 3, 4 en 35+ hebben het seizoen “gewoon” uitgespeeld. Voor sommige teams zaten er soms weken tussen de wedstrijden, en was van een normale wekelijkse routine nauwelijks sprake. Het lijkt er vooralsnog op dat deze vier teams volgend seizoen voldoende gevuld zijn.

  Afscheid

  Op maandag 16 mei overleed volkomen onverwacht Ronald Martens op 51 jarige leeftijd. Zijn hele leven voetbalde hij bij VEW, op zaterdag was hij nog scheidsrechter bij de veteranen en dronk hij met zijn vrienden een biertje na afloop. De zaterdag erop, de dag van zijn crematie, hebben onze seniorenteams niet gespeeld. Het clubhuis was eind van de middag open en we zijn daar samen geweest om Ronald te gedenken.

  Jeugd

  De groei bij de jeugd zet door, ook gedurende het afgelopen seizoen hebben we weer nieuwe jeugdspelers mogen verwelkomen. De mijlpaal van 100 jeugdleden is inmiddels behaald!

  En daar komt volgend seizoen zomaar een nieuw team bij. Eind mei ontvingen we een e-mail of bij ons een O17-1 team kon worden ondergebracht. Een team dat eerder samen heeft gevoetbald bij DSS en EDO, maar vorig jaar uit elkaar was gevallen. En nu willen ze toch weer samen verder en dat komen ze bij VEW doen! Dit team zal in de hoofdklasse worden ingeschreven. Aan alle spelers en coaches Ali en Osman, hartelijk welkom bij VEW, heel veel plezier gewenst!

  Activiteiten

  Er zijn weer prachtige activiteiten geweest in het afgelopen seizoen, het kon gelukkig weer. Ik denk aan jeugdactiviteiten als het bloembollentoernooi op 25 februari, het voetbalfestival op 4 mei, en het jeugdtoernooi op 11 juni. Maar ook het Oktoberfest op 13 november, de barbecue na de algemene ledenvergadering op 14 mei en het Adriaan Pauw 7 tegen 7 toernooi op 25 juni mogen niet onvermeld blijven.

  Met elkaar hebben we er een prachtig seizoen van gemaakt. Van voetballers tot trainers, staf en technische commissie, van de vele vrijwilligers op en rondom het veld tot de mensen achter de bar, van de ouders tot onze trouwe sponsoren, iedereen bedankt voor dit mooie seizoen! Geniet van de zomer en de vakantie die voor velen van jullie voor de deur staat. Ik zie er naar uit jullie begin volgend seizoen weer te ontmoeten op onze mooie club, want samen zijn wij VEW!

   

  Hartelijke groeten, en tot volgend seizoen!

  Ronald Siezenga
  Voorzitter VEW