• Beste VEW-leden,

  Allereerst wil ik jullie namens het bestuur van VEW hartelijk danken voor jullie loyaliteit aan de club! Het is geweldig dat vrijwel alle contributies zijn betaald, ondanks het feit dat we als VEW niet konden leveren en niet de sportvereniging konden zijn die we voor de leden willen zijn. Dat er niet of nauwelijks over restitutie is gesproken, zegt wat mij betreft wel iets over de club die we zijn!

  Corona

  Vanaf deze week is er weer iets meer mogelijk, ondanks het feit dat de cijfers daar nog niet echt reden toe geven. Onder andere buiten sporten voor teams mag weer, maar wel met een wat lastige maximale leeftijdsgrens: 26 jaar. KNVB directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee noemt dit “de logica van een lekke bal” in zijn column van woensdag, en ik kan hem geen ongelijk geven.

  Concreet betekent dit dat de mannen van VEW 3 en ongeveer de helft van VEW 1 met elkaar een balletje kunnen trappen zonder rekening te hoeven houden met 1,5 meter afstand. Voor de iets oudere VEW’ers is dit helaas nog geen oplossing, al mag er wel in tweetallen getraind worden mét minimaal 1,5 meter afstand. De kantine en kleedkamers mogen nog niet open.

  Gelukkig wordt er inmiddels volop gevaccineerd en denkt minister De Jonge dat in juli iedereen die dat wil minimaal één vaccinatie heeft gekregen. Wat zou het mooi zijn als we in het voorjaar en in de zomer een aantal zaterdagen onderling kunnen voetballen, hopelijk met een drankje na afloop!

  Jeugd

  Vorige week woensdag 24 februari heeft het jeugdbestuur ons motto “VEW, méér dan voetbal alleen” letterlijk in praktijk gebracht. Ze organiseerden voor onze jeugdleden en een aantal introducees een dag met voetbal, tennis en honkbal. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de kinderen genoten hebben. Heel veel dank aan iedereen die deze dag tot een geweldig succes heeft gemaakt.

  Nieuw hoofdveld

  In de periode juni/juli wordt het kunstgras van ons hoofdveld vervangen. Mochten we in die periode op zaterdag kunnen voetballen, dan wordt dat dus op veld 2.

  Met hartelijke groeten,
  Ronald Siezenga
  Voorzitter VEW