• Beste VEW-leden,

  Het heeft even geduurd, de vorige editie van de Van de Voorzitter was alweer van begin maart. Gelukkig is er weer veel goeds te melden!

  Corona

  Sinds vorige week zijn er belangrijke nieuwe versoepelingen en dat is ontzettend goed nieuws voor de sport. Voor VEW zijn de volgende twee maatregelen van belang: 

  • Vanaf 27 jaar mag er weer buiten gesport worden in groepsverband, met een maximale groepsgrootte van 30 personen en op 1,5 meter afstand.
  • De buitenterrassen van sportkantines mogen open, met een maximale groepsgrootte van 50 personen.

  Zaterdagmiddag was het zover: meerdere teams aanwezig om te trainen, en daarna voor het eerst de mogelijkheid om even te blijven zitten en met elkaar een drankje te doen. Dat smaakt naar meer!

  Reserveren is niet nodig, je naam op de intekenlijst zetten wel.

  Onveranderd blijven de basisregels gelden: was vaak je handen, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis als je klachten hebt. 

  Selectienieuws

  De selectie is alweer een paar maanden volop in training, onder de bezielende leiding van onze hoofdtrainer Jordi Schell. Het hoofdbestuur heeft met Jordi een principe-overeenkomst gesloten voor de komende twee seizoenen. Er is van beide kanten vertrouwen en dat is op papier vastgelegd.

  Het aantal spelers voor VEW 1 en 2 is nog steeds een punt van zorg. Rond de 30 spelers is erg krap, er zouden er eigenlijk nog een zestal bij moeten komen. Het blijkt in dit coronaseizoen echter lastig om spelers over te halen om van club te veranderen.

  De overschrijvingsperiode loopt dit jaar tot en met 15 juni, het moment dat de Technische Commissie de balans opmaakt. Mochten we dan niet over meer nieuwe spelers beschikken dan ligt er een optie op tafel om één van de overige seniorenteams op te splitsen en te verdelen over VEW 2 en VEW 35+, een ander team dat erg krap in de spelers zit. We lossen de personele problemen hoe dan ook op!

  Jeugd

  Vorige week zaterdag werd voor de jeugd het “Volg je voeten voetbalfestival” georganiseerd. Bijna 80 kinderen werden met allerlei voetbalspellen bezig gehouden. Het is een standaardaanbod van de KNVB maar drijft, zoals altijd, op vrijwilligers. Om de spellen uit te zetten, maar ook om de groepjes kinderen mee te nemen van de ene naar de andere activiteit. Voor broodjes, fruit en drinken was ook gezorgd. Ik heb de vrijheid genomen om even sfeer te proeven en ik werd er erg blij van!

  Dank aan de organisatie en aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. En dank aan die spelertjes die een vriendinnetje of vriendje mee hadden genomen, waarvan er zeer waarschijnlijk 5 lid gaan worden. Mooi toch?

  Overigens is het jeugdbestuur ook druk bezig met het volgende seizoen. En dat is best wel weer een puzzel, want de oudsten worden een elftal (Onder 13) en gaan op een heel veld spelen. Een prachtige uitdaging!

  ALV

  Zoals jullie weten is er nog steeds geen ledenvergadering geweest. Tijdens de maandelijkse bestuursvergaderingen is dit een vast agendapunt; wanneer en hoe organiseren we de ALV? Onze voorkeur gaat sterk uit naar een ontmoeting op de club, en dat wordt zaterdagmiddag 26 juni om 16:30 uur. Eerst lekker trainen, dan de ALV, en daarna om 18:00 uur een EK wedstrijd kijken (er staat voor 26 juni een ⅛ finale gepland). Meer informatie over de ALV volgt.

   

  Met hartelijke groet, 

  Ronald Siezenga