• Beste VEWers,

   
  Het zal niemand ontgaan zijn, het aantal besmettingen met corona neemt weer dagelijks toe, vandaag meer dan 10.000 nieuwe gevallen. Na de persconferentie van dinsdagavond en het debat in de Tweede Kamer is besloten om de volgende maatregelen te nemen per 6 november a.s.:
   
  Voor de buitensport is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras
   
  Het is een enorme opgave voor de amateursport om dit te regelen voor aankomend weekend. Gelukkig heeft de overheid er begrip voor dat de praktische invoering tijd kost, maar ik ga er vanuit dat vanaf volgende week de gemeente zal handhaven.
   
  Het bestuur vraagt daarom alle ouders van jeugdleden en senioren om vanaf a.s. zaterdag het CTB te tonen wanneer daarom gevraagd wordt, zowel bij VEW thuis als bij uitwedstrijden. Van alle kanten wordt ook weer benadrukt hoe belangrijk het is om 1,5 meter afstand te houden. Voorlopig is dat nog een advies, maar we roepen een ieder op om zich daar zoveel mogelijk aan te houden. Duik dus niet met z'n allen tegelijk de kleedkamer in, doe daar ook geen besprekingen.
   
  Volgende week zaterdag zijn overdag vrijwilligers nodig die bereid zijn om te helpen met het scannen van de QR codes. Daartoe dient de CoronaCheck scanner op een smartphone te worden ge├»nstalleerd. Hoe meer vrijwilligers, hoe korter je hoeft te staan. Graag opgeven bij ondergetekende. 's Avonds wordt vooralsnog de Algemene Ledenvergadering gehouden met aansluitend het Oktoberfest-in-November. Binnen de nieuwe regels mogen beide activiteiten doorgaan en zal bij de ingang van de kantine om het CTB gevraagd worden. Houd de website in de gaten voor mogelijke wijzigingen van de plannen.
   
  Met hartelijke groet,
  namens het bestuur van VEW
   
  Ronald Siezenga