• Beste VEW’ers,

  Het voetbalseizoen 2022-2023 is inmiddels een week of vier aan de gang, en daarmee is het hoog tijd dat de voorzitter van zich laat horen, want er is genoeg te melden!

  VEW 1

  Voor de zomer moest ik jullie melden dat we dit seizoen helaas geen eerste elftal op de been konden brengen. Hoeveel er ook goed gaat bij VEW, waarover later meer, voelde dit voor iedereen als verlies. 

  Voor het bestuur heeft het de allerhoogste prioriteit om voor volgend seizoen weer een representatief elftal in te kunnen schrijven. Daarvoor is een Project Technische Commissie opgericht, bestaande uit Mark de Jongh, Mike Kemper, Wim van Marsbergen, Arnold Mettes en David Straetemans. De missie van de Project TC is om voor de winterstop een verbindende trainer te vinden, zodat er daarna tijd genoeg is om in juni volgend jaar 18-20 spelers in te schrijven. Er heeft inmiddels al een gesprek met een kandidaat plaatsgevonden, dus we hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken!

  Van harte hoop ik dat iedereen die speciaal voor ons eerste elftal naar VEW kwam wel blijft komen. VEW 2 speelt dit seizoen om 14:30 uur, maar ook VEW 3, 4 en 35+ verdienen het om aangemoedigd te worden! Gezellig op het veld, maar zeker ook daarna in de kantine!

  Jeugd

  Onze jeugdteams zijn uiteraard ook weer begonnen, en hoe! Ruim 100 meisjes en jongens van mini’s, JO8 (1 en 2), JO9 (1 en 2), JO10 (1 en 2), JO12 (1, 2 en na de winterstop waarschijnlijk een 3e team), JO14 en  JO17 spelen elke week de sterren van de hemel. Ook is er inmiddels een JO7-team dat, vanwege veel andere activiteiten op de zaterdag, nu alleen op maandag en woensdag traint. Na de winterstop hopen we dit team deel te laten nemen aan de Linnaeushofcompetitie. 

  Afgelopen zaterdag was er o.l.v. ons Hoofd Jeugdopleiding Wim van Marsbergen voor het eerst peutervoetbal voor kinderen vanaf 3 jaar! 

  Om de groei te ondersteunen is Wim van Marsbergen dit seizoen begonnen als Hoofd Jeugdopleiding, dat meldde ik al in april. Maar we hadden ook behoefte aan een Hoofdtrainer Jeugd, en na lang zoeken kwam er deze week witte rook: Roos Nelissen heeft ja gezegd tegen VEW, en zal op de maandag- en woensdagmiddag bij de jeugdtrainingen aanwezig zijn. Houd de website in de gaten voor een intRoosductie. Roos,  vanaf deze plek alvast heel veel plezier en succes gewenst, en welkom bij VEW!

  Activiteiten

  De eerste echte activiteit dit seizoen wordt het Oktoberfest op 15 oktober a.s. Dat belooft weer ouderwets gezellig te worden dus kom gezellig een biertje doen!

  In november zal de ALV gehouden worden met aansluitend een pubquiz. Ook de wijnavond wordt waarschijnlijk in november gepland. Verder zijn alle (senioren-)teams vrijwillig aangewezen om een leuke avond te organiseren. Je bent van harte uitgenodigd om bij de activiteiten aanwezig te zijn.

  Barbezetting

  Een terugkerend probleem is het gebrek aan bar- en keukenpersoneel, en aan iemand die dat regelt. Een paar weken terug waren er behoorlijk wat bezoekers in de kantine, maar niemand achter de bar. Er is nu een indeling gemaakt tot aan de winterstop waarbij een aantal niet-spelende VEW-leden is ingedeeld, en alle seniorenteams (via de aanvoerders horen we dan graag wie er van dat team bardienst heeft).

  Op 12 en 19 oktober wordt er om 19:30 uur een korte instructie gegeven over het reilen en zeilen van de bar (waaronder gebruik en correct afsluiten van de kassa).

  Kijk op onze website nog eens naar het vacatureoverzicht, en of er wat voor je bij staat, wellicht samen met een ander, onder het mom van “vele handen maken licht werk”: Vacatures | VEW (vewheemstede.nl)

  Sportpark

  Op het sportpark zijn drie voetbalverenigingen actief; samen met zondagvereniging HFC Heemstede delen we de accommodatie, en aan de andere kant van de hockeyvelden ligt RCH. HFC Heemstede is redelijk stabiel (één team minder dan vorig jaar, dit seizoen met vijf teams begonnen), maar dat kan helaas niet van RCH gezegd worden. RCH heeft geen seniorenteams meer op zondag, en nog maar drie op zaterdag. De jeugdafdeling is flink, zeker ook in iets oudere jeugd, dus er komen met een paar jaar weer seniorenteams aan. Maar ook VEW heeft natuurlijk in twee jaar twee van de zes seniorenelftallen verloren.

  Eind augustus hebben de voorzitters van de drie verenigingen elkaar gesproken. Hoe staan we er voor, wat zien we als bedreigingen (denk bijvoorbeeld aan energieprijzen!), waar liggen kansen? De vraag “wat als de gemeente Heemstede de drie verenigingen op dezelfde locatie wil laten spelen?” werd ook gesteld. We hebben afgesproken dat we in oktober verder praten.

  Week van de scheidsrechter

  Van 1 oktober tot 9 oktober vond de “Week van de Scheidsrechter” plaats, een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Dat zouden we wat mij betreft elke zaterdag moeten doen, want zonder scheidsrechters, geen wedstrijden! Wees blij dat er iemand fluit, en laat dat ook merken. Dus “Goed gezien scheids!” in plaats van constant “Hé scheids!” te roepen. Laat scheidsrechters zich welkom en gewaardeerd voelen bij VEW.

  Tot zover, hartelijke groeten, en tot ziens langs de lijn of in de kantine!


  Ronald Siezenga
  Voorzitter VEW