DE GESCHIEDENIS VAN VEW

Vertrouwenspersoon

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) van VEW Heemstede

Binnen VEW streven wij naar een gezond voetbal-klimaat. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat naast de technische optimale faciliteiten de sfeer binnen de vereniging goed en veilig is.

Correct en sportief gedrag is hierbij een voorwaarde. Wij streven er naar dat dit breed uitgedragen wordt en altijd aanwezig is. Desondanks kunnen er situaties zijn waarin het gedrag van leden of betrokkenen grensoverschrijdend is of als zodanig ervaren wordt. Voorbeelden hiervan zijn pesten, uitsluiten, fysiek geweld of sexuele intimidatie. Dit gedrag is niet acceptabel en mag zich niet herhalen. Binnen VEW is een VCP aangesteld om volledig vertrouwelijk van slachtoffers van dit grensoverschrijdende gedrag te horen wat precies gebeurd is. Naast een eerste opvang heeft de VCP tot taak het slachtoffer verder te adviseren in mogelijke acties en herhaling te voorkomen.

In 2016 heeft de voorzitter mij gevraagd de eerste VCP-er te worden van de club. Sinds 1997 ben ik betrokken bij VEW. Eerst als moeder van onze 3 kinderen die op VEW een heerlijke tijd hebben gehad en nog hebben. Daarnaast als stichtingsbestuurslid. Inmiddels ben ik Obstetrie Verpleegkundige maar ben ook werkzaam geweest op de kinderafdeling en heb zo ervaring met kinderen en adolescenten in stressvolle en moeilijke situaties.

 

Vanuit die achtergrond kan ik adequate hulp bieden door te luisteren, vertrouwen te geven en te adviseren. Via de website van VEW ben ik altijd bereikbaar voor vragen of een gesprek.

Marijke Voogd

Dec 2016